1938. július 22-én született Sarródon. Gyermekkora óta érdeklődik a természettudományok, így a csillagászat iránt is.

A pécsi természettudományos ismeretterjesztés egyik ismert képviselője. Munkásságának kezdete egybe esik a világűr meghódításának első éveivel. 1956-tól a TIT Matematikai és Csillagászati Szakosztályának fiatal tagjaként számos előadást, távcsöves bemutatót tart, csillagászati szakkört szervez és vezet. Jelentős szerepet vállal a „Három szputnyik” 1959. évi két hetes kiállításának színvonalas tárlatvezetésében.

A szegényes műszerpark bővítésére 1962-ben új, 15 cm nyílású tükrös távcsövet hoz Pécsre a budapesti Uránia Csillagvizsgáló műhelyéből. Alapos matematikai, fizikai és kémiai ismeretanyagra építve, kitartó önképzéssel égimechanikai, asztrofizikai előtanulmányokat folytat.

Az 1950-es, 1960-as években előadásokat tart az Őszi Csillagászati Hét rendezvényein, üzemekben, iskolákban és részt vesz a falvakban tartott népművelésben. A helyi újságban cikkeket ír, a rádiónak nyilatkozik csillagászati témában.

Kiváló munkáját a TIT Országos Választmánya 1960-ban kitüntető oklevéllel ismeri el. A TIT és a Magyar Csillagászati Egyesület tagjaként öt évtizede van jelen a csillagászati ismeretterjesztésben.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Események

Nincsenek események
JSN Gruve template designed by JoomlaShine.com